Segons l'Enquesta de Salut de Catalunya 2019-2020, infants i joves entre 3 i 14 anys, un 27,2% tenen un oci actiu (entenent per oci actiu la pràctica d'esport o joc al carrer més d'una hora al dia) envers el 46,7% tenen un oci sedentari (passar més de 2 hores al dia davant d'una pantalla). Gairebé un 50% de la població infantojuvenil passa més de 2 hores al dia davant d'una pantalla (ja siguin videojocs, televisió, tauletes, smartphones, PC, etc.) i aquest comportament influeix directament en l'augment del sedentarisme. Fem-hi cap...!
Avui, en el marc del Dia Mundial de l'Activitat Física, volem aprofitar per presentar-vos una guia elaborada a partir de les preguntes més freqüents relacionades amb l'alimentació i la hidratació durant la pràctica d'activitat física i esportiva en la infància i l'adolescència i que ofereix un seguit de consells per donar-hi una bona resposta i així desmuntar certs mites sobre l'alimentació i l'activitat física.
Segur que alguna vegada us heu fet alguna d'aquestes preguntes envers l'alimentació i la pràctica esportiva amb els vostres fills:
- Per què és important menjar sa i quina és la millor manera d'aconseguir-ho?- Després de menjar, quanta estona s'ha d'esperar per fer activitat física?
- Es pot seguir una alimentació vegetariana? I si es fa molt esport?
- Què es pot menjar per evitar lesions i millorar el rendiment?
La guia Mou-te i menja bé, pretén donar resposta a totes aquestes qüestions relacionades amb l'alimentació, la hidratació i la pràctica d'activitat física, i es reforcen consells avalats per professionals de la nutrició i de l'activitat física.
Us animem a donar-li una ullada clicant a l'enllaç.
Bona setmana i salut per tots/es!
Marina Garcia.
Nutricionista. Pediatria CAPSBE
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada