divendres, 18 de març del 2016

Nou calendari de vacunes aquest any

Ja tenim nou calendari de vacunes per aquest any. 
La gran novetat és que inclou les vacunes contra la varicel·la i contra el pneumococ. També que, amb l'experiència adquirida, s'ha considerat que es podien suprimir 2 dosi de les habituals: la que es posava als 18 mesos i una de les dosis del meningococ C. Aquestes són les novetats que pensem positives.

Altres novetats, que no han estat titulars de les notícies, són preguntes que genera l'adaptació al nou calendari i per a les que no tenim resposta encara. Al llarg del mes d'abril tindran lloc reunions per informar-nos de les novetats i que esperem que ens facilitin algunes respostes. Per exemple, ens preguntem, o ens heu preguntat ja les famílies:

  • Quin dia començarà a aplicar-se?
  • Com s'aplicarà el nou calendari?
  • A partir de quina data de neixement començaran a ser vacunats contra el pneumococ? (i els que hagin nascut des del dia anterior cap enrera ja no, i l'hauran de pagar si la volen, com fins ara)
  • A partir de quina data de neixement entraran en la vacunació contra la varicel·la? (i els més grans, ni que sigui per un dia, se l'hauran de pagar si la volen, i no volen esperar als 11 anys)
  • Per què no s'ha adaptat al calendari de visites de Programa de Seguiment del Nen Sà? (obliga a fer una visita extra als 11 mesos de vida per posar 2 vacunes, quan les visites del programa de seguiment dels 6, 9 i 18 mesos no coincidiran amb l'administració de cap vacuna) 

Segur que tot té resposta i explicació. De moment, ens quedem amb el positiu. I que és positiu per a tots: els que esperaven les vacunes contra la varicel·la i el pneumococ perquè ja les podran administrar als seus fills, i pels que no les esperaven ni les volen posar, perquè la vacunació no és obligatòria, i podran seguir igual.

Esperem poder informar-vos amb més detalls la segona quinzena d'abril.


Antoni Salvà. Pediatre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada