diumenge, 8 de maig del 2016

Activitat física 1, Sedentarisme 0

Avui us recomanem una secció de la web del Departament d'Ensenyament, no del de Salut, per variar. Ens ha agradat l'apartat que parla de les bondats de l'activitat física. Encara que, ben pensat, us recomanem tota la secció d'Hàbits saludables. Si teniu temps de llegir-la segur que trobeu alguna cosa interessant que no sabíeu, o que sí sabíeu però havíeu oblidat o bé no li donàveu importància.

La primavera, amb l'augment d'hores de sol i les temperatures més agradables, pot ser un bon moment per animar-se a iniciar alguna de les recomanacions sobre activitat física. Molt millor ara que al gener, amb els tan mediàtics com efímers propòsits de Cap d'Any.

Resultat d'imatges de piramide activitat fisica gencat
La pràctica regular i adequada d'activitat física afavoreix la capacitat de concentració, el rendiment escolar, l'equilibri emocional, la companyonia. No ens centrem només en els aspectes físics: coordinació, agilitat, reflexos o control del pes. Això ho podeu llegir també en algun dels enllaços relacionats, com el de la publicació de l'Hospital Sant Joan de Déu.
http://canalsalut.gencat.cat/web/.content/home_canal_salut/ciutadania/vida_saludable/activitat_fisica/activitat_fisica_per_grups_dedat/documents/arxius/activitat_fisica_infancia_2016.pdf

 És important tenir en compte que en parlar d'activitat física ens referim al concepte ample d'activitat que implica participació activa, moviment, esforç, interacció amb altres, que és agradable o divertida, que ens ajuda a sentir-nos millor i a dormir millor. No ho assimileu a activitat esportiva, amb regles específiques, equipament, competitivitat, guanyar o perdre. Això pot ser bo, certament, però no és del que parlem aquí. Aquí parlem de coses tan senzilles com jugar, anar a comprar, pujar per les escales, passejar, ballar, visitar un parc, córrer per la platja... amb els nostres fills.

Veureu, si visiteu la recomanació d'Ensenyament, que hi ha recomanacions específiques per grups d'edat. A partir dels 3 anys, us avisem, la primera és que els adults donem exemple. Des del moment de tenir el primer fill, tenim 3 anys per a decidir-nos...

Ànims, us sentireu millor!


Antoni Salvà. Pediatre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada