dilluns, 21 de setembre del 2015

Quan podré anar al seient davanter del cotxe?

Per respondre al vostre fill/a correctament a aquesta pregunta que pot ser us farà demà, o que ja va formular fa set dies, heu de saber que a partir del dia 1 d'octubre de 2015 entra en vigor una modificació del Reglament general de circulació, concretament l'Article 117. Cinturons de seguretat i sistemes de rentenció infantil homologats.

Aquest article estableix una talla mínima de 135 cm perquè un menor pugui anar al seient del copilot. Aquesta talla pot correspondre a un nen o nena de 8 anys, o de 11. El límit és l'alçada, no l'edat. Per tant, a qualsevol fill o filla que ens demani quan podrà anar al davant del cotxe, li podrem dir que quan faci 135 cm d'alçada, (i quan arribi a 140, al Dragon Khan).

Hi ha excepcions, per qui s'ho vulgui llegir, per exemple, si el cotxe no té seients al darrere, o ja estiguin ocupats per altres menors i les seves corresponents cadires homologades. En cas d'anar al davant, obligatòriament amb un sistema de rentenció infantil homologat i adequat al seu tamany.

Recordeu, de pas, que si porteu un bebé en un seient davanter orientat cap enderrere, l'airbag ha d'estar desactivat.

Accident: (substantiu masculí) Esdeveniment casual que comporta un dany, que té conseqüències funestes. Els accidents passen. Diu la definició que són casuals. No ho podem controlar tot, però sí algunes coses. Evitem la casualitat de no portar el cinturó de seguretat ben cordat o als menors mal assegurats al cotxe.


Antoni Salvà. Pediatre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada