dijous, 21 d’abril del 2022

A l'abril, maduixes mil

Sabies que la maduixa no és un fruit sinó centenars? Tants com granets podem veure a la superfície!

La maduixa és una fruita de temporada de primavera amb un sabor deliciós que agrada a tothom, especialment a la canalla (es pot introduir a partir dels 6 mesos d'edat)
Aquesta fruita es caracteritza pel color vermell intens, un sabor molt dolç, un punt àcid, una textura carnosa i un agradable aroma.


A Catalunya es cultiva preferentment al Maresme pel seu microclima i les seves condicions orogràfiques. Des del punt de vista nutricional destaca pel seu potencial antioxidant, ja que són riques en vitamina C, carotenoides i antocians. La vitamina C a més a més, afavoreix l'absorció del ferro dels aliments i reforça el sistema immunitari. També cal destacar el seu contingut en àcid fòlic i potassi. Com totes les fruites tenen un contingut energètic baix i són de fàcil digestió.



Així que les maduixes són una excel·lent opció perquè la nostra dieta sigui variada i
equilibrada i ens ajuda a complir la recomanació de "5 al dia" (3 peces de fruita + 2 racions de verdura).

I per això us fem unes propostes de receptes per a poder fer junts en família: 

Broquetes de maduixes i plàtan
Ingredients: 
• Maduixes 
• Plàtans 
Elaboració: 
• Renta bé les maduixes i agafa les més petites 
• Pela el plàtan i talla'l a rodanxes gruixudes 
• Punxa amb la broqueta la fruita alternant maduixa amb plàtan. 

Batut de maduixa 
Ingredients: 
• Iogurt natural 
• Maduixes 
• Nous picades 
Elaboració: 
• Renta bé les maduixes i trosseja-les. 
• Afegeixes en un bol les maduixes amb el iogurt natural i les nous i tritura fins a aconseguir la textura desitjada. 
• Serveix ben fred! 

Torrada de pa integral amb maduixes i Skyr 
Ingredients: 
• Torrada de pa integral 
• Skyr natural (és un derivat làctic de textura cremosa, ric en probiòtics) 
• Maduixes 
Elaboració: 
• Renta bé les maduixes i talla-les a rodanxes. 
• Agafa un tall de pa integral (si vols que quedi més cruixent, el pots torrar) i unta l'Skyr en una capa uniforme. 
• Afegeix les maduixes en rodanxes per sobre.

Marina Garcia
Dietista-Nutricionista

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada