La maduixa és una fruita de temporada de primavera amb un sabor deliciós que agrada a tothom, especialment a la canalla (es pot introduir a partir dels 6 mesos d'edat)
Aquesta fruita es caracteritza pel color vermell intens, un sabor molt dolç, un punt àcid, una textura carnosa i un agradable aroma.
Així que les maduixes són una excel·lent opció perquè la nostra dieta sigui variada i
equilibrada i ens ajuda a complir la recomanació de "5 al dia" (3 peces de fruita + 2 racions de verdura).
equilibrada i ens ajuda a complir la recomanació de "5 al dia" (3 peces de fruita + 2 racions de verdura).
I per això us fem unes propostes de receptes per a poder fer junts en família:
Broquetes de maduixes i plàtan
Ingredients:
Ingredients:
• Maduixes
• Plàtans
• Renta bé les maduixes i agafa les més petites
• Pela el plàtan i talla'l a rodanxes gruixudes
• Punxa amb la broqueta la fruita alternant maduixa amb plàtan.
Batut de maduixa
Ingredients:
• Iogurt natural
• Maduixes
• Nous picades
Elaboració:
• Renta bé les maduixes i trosseja-les.
• Afegeixes en un bol les maduixes amb el iogurt natural i les nous i tritura fins a aconseguir la textura desitjada.
• Serveix ben fred!
Ingredients:
• Torrada de pa integral
• Skyr natural (és un derivat làctic de textura cremosa, ric en probiòtics)
• Maduixes
Elaboració:
• Renta bé les maduixes i talla-les a rodanxes.
• Agafa un tall de pa integral (si vols que quedi més cruixent, el pots torrar) i unta l'Skyr en una capa uniforme.
• Afegeix les maduixes en rodanxes per sobre.
Marina Garcia
Dietista-Nutricionista
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada