dilluns, 27 de juny del 2016

Renovació de vacunes

Com ja sabreu la majoria, aquest mes de juliol es començarà a aplicar un nou calendari de vacunes. Ja vàrem explicar que la gran novetat era la introducció de les vacunes contra el pneumococ i contra la varicel·la. De forma no simultànea, però quasi, va aparéixer la vacuna contra el meningococ B a finals de l'any passat.

Tot això és per dir que hem hagut de reescriure el full informatiu sobre les vacunes no finançades pel CatSalut. Ara és més curt, només hi estan incloses les vacunes contra el rotavirus i contra el meningococ B.

Us copien aquí el document, que en breu estarà també penjat a la nostra web:


 INFORMACIÓ SOBRE LES VACUNES NO FINANÇADES PEL CATSALUT 
A partir dels 2 mesos d’edat, el seu fill començarà a rebre les vacunes previstes al calendari oficial de vacunacions de Catalunya. Consulteu-lo aquí.

També disposem d’altres vacunes que actualment no estan finançades pel Servei Català de Salut per a la població general. Es poden comprar a la farmàcia amb recepta mèdica i ser administrades al Centre d’Atenció Primària. Surten d’aquesta categoria les vacunes contra el pneumococ i la varicel·la, incloses a partir de juliol 2016. 
-Vacuna contra el rotavirus:  El rotavirus és un virus que provoca gastroenteritis agudes, amb vòmits, diarrees i febre alta. És una vacuna que s’administra per via oral, no punxada. N’hi ha dues comercialitzades: 
Rotarix®. S’administren dues dosis, la primera a partir de les 6 setmanes de vida i la segona amb un mínim de 4 setmanes de diferència, i sempre abans de la setmana 24 de vida.

Rotateq®. S’administren tres dosis: la primera dosi s’ha d’administrar entre les 6  i les 12 setmanes de vida i la última abans dels 32 mesos, amb un mes de diferència entre cada una. En general es recomana als 2, 4 i 6 mesos d’edat.
-Vacuna contra el meningococ B: és un bacteri que pot causar sepsis i meningitis. Són infeccions poc freqüents (fins a 10/100.000), però potencialment molt greus, amb un 10% de mortalitat. Només està comercialitzada Bexsero®. Depenent de l’edat d’inici de la vacunació es recomanen entre 2 i 4 dosis.

Podeu consultar més detalls clicant en els enllaços subratllats.

Antoni Salvà. Pediatre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada