dimecres, 11 de març del 2015

Vacuna contra la varicel·la: PROHIBIDA!

Aquest mes de febrer 2015, el Departament de Salut, a través d'un document que podeu llegir aquí, ens adverteix als professionals de la salut que "no poden administrar la vacuna de la varicel·la portada directament pels propis pacients".

Això fa que, a part de no poder administrar la vacuna, ja no poguem ni parlar-ne. Com hem de recomanar una vacuna, encara que estigui científicament avalada, si

         a) les famílies l'han d'anar a comprar a l'estranger? i
         b) quan la tinguin, no trobaran a ningú que la pugui administrar?

La Societat Catalana de Pediatria ha emès un comunicat en resposta a aquesta situació, que explica molt bé la polèmica i el problema ètic que això ens genera.

La vacuna contra la varicel·la s'administra en les condicions actuals als nens i nenes en el curs de sisè de Educació Primària. Abans d'aquesta edat únicament a la població d'uns determinats grups de risc: algunes malalties cròniques i malalties o condicions amb immunodepressió.

Podeu llegir també un document explicatiu del Comité Asesor de Vacunas de la Asociación Española de Pediatría. Aquest Comité és optimista, com podreu llegir en frases com aquesta: "y estar atentos para poder administrarles la ... dosis cuando la situación actual se normalice".




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada