dijous, 27 d’octubre del 2022

Nova guia sobre l’alimentació saludable en la primera infància

El procés d’aprenentatge d’hàbits alimentaris és especialment important durant els primers anys de vida ja que, a més de facilitar un bon estat nutricional i un creixement òptim, pot ajudar a consolidar l’adquisició d’hàbits saludables durant la infància, l’adolescència i l’edat adulta.

És important afavorir les condicions que permetin l’adquisició progressiva d’uns hàbits alimentaris saludables i sostenibles i una bona relació amb el menjar. L’etapa de la primera infància, pot ser una bona oportunitat per millorar els hàbits alimentaris de tota la família, ja que donar un bon exemple a taula i compartir les estones de menjar són una oportunitat privilegiada i imprescindible per establir un vincle i bons hàbits de salut.


Us presentem aquesta nova guia, elaborada per l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) i fruit de la revisió bibliogràfica més recent i del treball i consens de diferents professionals de la nutrició i la dietètica, la pedagogia, la pediatria, la seguretat alimentària, així com de les famílies.

L’objectiu d’aquesta documentació és ajudar a millorar la qualitat de l’alimentació dels infants, garantir el seu desenvolupament global, promoure una relació saludable, satisfactòria i plaent amb el menjar, a la vegada que es té cura de l’entorn i el medi ambient.

Esperem que aquesta lectura us pugui fer profit i doni resposta a moltes de les preguntes que ens sorgeixen en el dia a dia amb els nostres fills, així com eines per gestionar-les de la millor manera possible.


Bona Castanyada a tothom!

Marina Garcia

Dietista-Nutricionista. Pediatria CAPSBE

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada