dissabte, 28 de març del 2020

Coronavirus temporal 4

En aquesta ocasió us remetem a un document que hem adaptat de les recomanacions d'aïllament que podeu trobar a les webs citades en una entrada anterior.

El nostre compromís amb la prevenció, com a bon equip d'Atenció Primària, fa que comencem pel final del document:

** Molt important. 
Aquests dies, fareu servir molts productes de neteja, i sovint. La rutina i el cansament, i especialment si ens trobem malament, poden fer que ens descuidem accidentalment de guardar-los. 
A més, els nens estan tot el dia a casa, són moltes hores i oportunitats de què trobin algun envàs de forma o color cridaners i decideixin provar-ne el contingut. 
Especial cura amb els infants més petits (1-3 anys) però que ja caminen, pugen a cadires, mobles baixos.
Guardeu sempre els productes de neteja fora del seu abast: lleixiu, rentavaixelles, la solució hidroalcohòlica per les mans...
I també la medicació.






De la resta del document, poca cosa nova, simplement hem volgut integrar en un sol document les recomanacions tenint en compte l'edat del malalt. No hem posat, per exemple, que el malalt (nen o adult) s'ha d'aïllar en una habitació. Evidentment això no és possible si un adult viu sol amb nens, o si el malalt és un nen petit.

Insistim, com en una entrada anterior, que poden venir al CAP: 
  • els nadons per fer la primera visita pediàtrica, i les següents que siguin necessàries, per control de pes, per exemple.
  • els lactants fins els 15 mesos, per administrar les vacunes corresponents a cada edat.
  • les vacunes per al·lèrgics.
  • i totes les consultes que no puguin ser resoltes via telefònica.
Sapigueu que els malalts amb possible infecció per coronavirus que han de venir al CAP es visiten en una consulta d'ús exclusiu per a ells i per un o una pediatra que només visita aquest tipus de pacient. També hem habilitat un espai específic a la sala d'espera.

Gràcies per la vostra paciència i comprensió. I pels ànims que ens feu arribar cada dia.

Antoni Salvà
Pediatre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada