diumenge, 18 d’octubre del 2015

Reduim les infeccions habituals...

Després de l'entrada Reprenem les infeccions habituals... en què donàvem números de la realitat del dia a dia i els factors que influeixen en ells, ens fem ressò avui d'un molt interessant article dels Quaderns FAROS de l'Hospital Sant Joan de Déu. Amb un títol optimista, Seis maneras de evitar que tu hijo enferme con la llegada del frío, explica què podem fer per reduir el contagi de malalties. D'infeccions en passarem, no les podrem evitar totes, però sí podem aplicar mesures per provar de reduir-ne el número.

Aquestes mesures són molt senzilles i, paradoxalment, semblen les més difícils de seguir. De vegades les coses més fàcils, més evidents... són les que deixem primer de banda.

Us fem un apunt d'algunes de les recomanacions que destaquen (amb lletra negreta o subratllat): Però no us quedeu amb això, us recomanem que ho llegiu tot.

"en realidad el frío no es el culpable en sí de que los niños se pongan enfermos".

Tots tenim integrat que quan ve el fred venen els mocs, tos, febres... però no és casualitat que al setembre acabi l'estiu i comenci el curs escolar: permanecer en lugares cerrados en contacto con otros niños facilita el contagio de los virus.

Se recomienda abrir las ventanas de las habitaciones al menos 10 minutos al día. Tan a casa com a l'escola és recomanable ventilar els espais comuns, evitar grans concentracions (molts nens o adults en poc espai), i no abusar de la calefacció. 

Vigilar què compartim amb els nens i ells entre sí: joguines, estris de menjar, xumets... Rentar-se  les mans (adults i menuts) en arribar a casa i abans de menjar és una de les millors mesures de prevenció contra infeccions respiratòries i gastrointestinals que podem prendre.

Seguir una dieta variada y saludable. Fixeu-vos que Sant Joan de Déu, amb tot d'especialistes de tota mena, no recomana cap producte lacti elaborat ni cap suplement vitamínic per reduir les infeccions.

De la grip no en parlarem aquí, ho podeu llegir en el document original. En breu actualitzarem la nostra entrada sobre la grip i la vacunació.

Finalment comenta que podem protegir la pell de les complicacions del fred amb una bona hidratació.

En definitiva, un article que us recomanem.

Antoni Salvà
Pediatre


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada