dilluns, 7 d’octubre del 2019

Vacuna contra el meningococ ACWY

Cada vegada afegim més lletres al meningococ. La novetat aquest curs escolar és que es començarà a vacunar contra aquests 4 tipus de meningococ a les escoles. Bé, en realitat, són 3 de nous (A, W i Y), ja que del tipus C ja s'estava vacunant.

Aquest curs s'iniciarà la vacunació contra els meningococs A, C, W i Y tan a sisè de Primària com a segon d'ESO.

Com cada any, tots els que teniu filles/fills que han començat sisè de Primària o segon d'ESO, rebreu una carta informativa i un full per autoritzar la vacunació a l'escola. Els que sou més observadors, veureu que aquest any, enlloc de demanar autorització per la vacuna contra el meningococ C, es demana contra els meningococs ACWY.

Pels nois i noies de segon d'ESO, això significarà repetir el meningococ C que ja es va posar a sisè d'EP. No us preocupeu. Ho podeu autoritzar tranquil·lament. No és problema.

La recomanació nostra avui és seguir el calendari actual, que inclou la vacuna antimenigocòccica ACWY als 11 i 13 anys. No abans.

Evidentment, les famílies són lliures de fer cas a altres fonts. Poden comprar la vacuna a la farmàcia i administrar-li al nen o nena més petits de l'edat recomanada aquí. Sempre he dit que els pediatres (els metges en general) recomanem tractaments, estils de vida saludables, evitar factors de risc... però cada persona és responsable de la seva salut, la pròpia i la dels seus depenents.

En qualsevol cas, si teniu algun dubte, consulteu-nos, com ja han fet algunes famílies, ja sabeu on estem. Ho intentarem aclarir el millor possible.

I recordeu, aquestes són diferents de la ja famosa vacuna contra el meningococ B, de la que ja hem parlat abans al blog, a les entrades de dia 9 i de dia 22 de novembre de 2015.

Antoni Salvà
Pediatre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada