dijous, 13 d’octubre del 2016

Campanya de prevenció d'infeccions (grip inclosa)



En 2 setmanes començarà la campanya per a la vacunació contra la grip. Alguns mitjans de comunicació ja han publicat algun article sobre com prevenir-la o tractar-la (aliments, estil de vida, activitats esportiva, manera de vestir, herbes, medicines... l'habitual).

Per altre banda, el Departament de Salut, amb una mira més ampla, ha publicat un vídeo en què explica algunes mesures per evitar el contagi de les infeccions en general. No només la grip, perquè limitar-se a una infecció? Les mateixes mesures serveixen per a pràcticament totes les altres que patirem nosaltres i els nostres fills: faringitis, refredats, laringitis, bronquitis, gastroenteritis...

                                    

Especial menció tindrà en les següents mesos la bronquiolitis. Aquesta infecció vírica típica de l'hivern afecta als nadons i lactants petits de forma especial, provoca nombrosos ingressos hospitalaris, gran part del col·lapse habitual de les urgències en el mes de desembre (Nadal inclòs), moltes visites al CAP i preocupació a les famílies i pediatres.

Si teniu lactants petits, a més de les mesures que ja hauríem de conèixer tots:
rentar-se les mans,
fer servir mocadors d'un sol ús,
no tapar-se la boca/nas amb la mà en tossir o esternudar,
ventilar les habitacions cada dia...

nosaltres recomanem també tenir en compte les visites a casa. És inevitable i normal que família i amistats vulguin venir a veure al nadó. Però sí és evitable que sigui el dia que el visitant està malalt. Si algú es troba malament, té el nen, posem per cas, de 3 anys amb febre (i pensant en el nadó), no passaria res perquè la visita s'ajornés uns dies.

No estem suggerint prendre la temperatura a tot visitant a casa, ni exigir cap certificat, però de vegades, la il·lusió i les bones intencions ens fan oblidar coses que també són molt importants. Simplement, penseu-hi. Pot ser li feu un gran favor al nadó i a vosaltres mateixos.


Antoni Salvà
Pediatre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada