dilluns, 9 de novembre del 2015

Vacuna contra el meningococ B

Després de què fa més d'un any, per sorpresa i diferenciant-nos de la resta d'Europa, ens prohibissin administrar la vacuna contra la varicel·la, aquest mes d'octubre ens ha donat la possibilitat d'administrar la vacuna contra el meningococ B. Diu el Ministerio de Sanidad, entre d'altres coses, per alinear-nos amb la resta d'Europa. No deixa de ser curiós que l'alineació amb Europa interessi de forma tan divergent segons la vacuna, l'any o el moment electoral... es fa difícil saber quina és la raó vertadera o principal.

Les recomanacions oficials de les autoritats sanitàries per a aquesta vacuna són les que us mostrem aquí. Aquests casos són els que permeten administrar la vacuna sense cost pel pacient.

"Recomanacions d'utilització de la vacuna contra el meningococ B (Bexsero®)

1. Vacunació en persones amb risc alt de patir malaltia meningocòccica invasiva (MMI)

  • Persones amb deficiència de properdina o amb deficiències de factors terminals del complement (incloent les que reben o rebran eculizumab).
  • Persones amb asplènia o disfunció esplènica greu (anèmia de cèl·lules falciformes) i en aquells amb resecció quirúrgica programada.
  • Persones que han patit un episodi d'MMI.
  • Personal de laboratori (tècnics de laboratori i microbiòlegs) que treballi amb mostres que potencialment puguin contenir N. meningitidis".
2. Vacunació de casos i contactes en brots.
      Aquests no els especifiquem, depenen de què apareguin 2 o més casos en comunitats o grups determinats en un període de temps preestablert.


Tota la resta de recomanacions són no oficials, és a dir, la que us pugui donar un/a pediatre/a o el mateix Comité Asesor de Vacunas de la Asociación Española de Pediatría, per citar les més evidents i properes a la nostra activitat, no comporten cap disminució en el preu a l'hora de comprar-la. Igual que ha passat fins ara, per exemple, amb la vacuna contra el pneumococ (Prevenar 13 o Synflorix).

La comercialització diu que s'ha de dispensar amb prescripció mèdica. Això vol dir que volen que un metge us l'hagi recomanada, res a veure amb el fet que estigui o no finançada. El preu de la vacuna sembla que oscil·larà entre els 106 i els 115 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada