dijous, 28 d’abril de 2016

Aplicació del nou calendari de vacunes

Tenim més informació!
Hem assistit a una jornada de presentació del nou calendari de vacunes, on ens han explicat perquè s'ha modificat, quan es pensa aplicar i com. Encara queden coses per fer, però sembla que s'estan fent bé i amb ganes.

En l'entrada anterior ja vàrem destacar els canvis que consideràvem més positius. Ara intentarem aclarir alguna cosa més:
  • Es començarà a implementar el dia 1 de juliol de 2016 (la nostra enhorabona als que neixin a partir d'aquell dia!)
  • S'aplicarà en lactants nascuts a partir del dia 1 de gener de 2016. Els nascuts entre l'1 de gener i el 30 de juny faran un "mixt": hauran rebut les vacunes previstes en el calendari "antic", dels 2, 4 i/o 6 mesos d'edat, i a partir del juliol se'ls aplicarà el nou.
  • Les dosis no s'aplicaran retroactivament. Per exemple, un nen nascut al gener de 2016, al juliol tindrà 6 mesos. L'aplicació del nou calendari no inclou les dues dosis de vacuna contra el pneumococ que li haurien tocat als 2 i 4 mesos. Sí que li posarem la dels 11 mesos.
  • Per aquests casos de calendaris barrejats, que ens generen dubtes, s'està elaborant un document per clarificar la seva aplicació (aquesta és una de les coses que estan a l'aire encara).
 
 Com apunt extra, aquells que teniu fills de més de 6 anys als quals no els hem administrat la vacuna dels 6 anys, o sigui, diftèria, tos ferina i tètanus, seguiran igual. Segueix havent un dèficit de vacunes que no permet vacunar aquest grup de població infantil. Les vacunes disponibles es reserven per a les dones embarassades. En tot cas, la immunitat generada per les vacunes dels primers dos anys de vida han de ser suficients mentre estem en aquesta situació.


Si ens arriben noves notícies us ho farem saber, tan a la consulta com a través del blog. 
 

Antoni Salvà.Pediatre.

1 comentari:

  1. Pel que llegeixo la meva filla que fa 15 mesos a l'agost haurà de pagar la vacuna de la varicel.la en canvi al CAP m'han dit que entra al calendari i li possen tot havent nascut al 2015
    Ara no sé si m'han enganyat o no?

    ResponElimina